Unatoč svim mojim željama iz prethodnih postova, starih već skoro godinu dana, nisam uspio pronaći vrijeme stvoriti naviku da redovito pišem blog, iako su me brojni ljudi (želio bih nazivati ih i “čitateljima”, ali s obzirom na broj postova…) poticali da nastavim pisati, makar jednom mjesečno. Nažalost ne mogu obećati da će se to promijeniti, ali smatram svojom obvezom napisati kratki post na temu WinDaysa i nominacija predavanja koje su nam skoro na kraju.

Nominacijski je proces WinDaysa svima već dobro poznata stvar – stari i novi predavači imaju svoje želje i naume koje pretoče u relativno limitiran oblik nominacijske forme i tako po 3-4 puta u prosjeku. Nakon toga se skupi WinDays Content Team sačinjen (pretežito) od vanjskih suradnika, s kojima mi Microsoftovci jako volimo surađivati, prođe kroz kojih 300 nominiranih predavanja i izabere 150-200 potencijalnih kandidata za poziv na konferenciju. E sad, s obzirom da svi znate da će ovogodišnja konferencija brojati nekih 120-130 predavanja, logično je da postoji i trenutak u kojem ćemo mi interno tu listu još suziti te zatvoriti sadržaj konferencije negdje tamo početkom četvrtog mjeseca. Zna tu uletjeti još pokoja promjena “u zadnji čas” jer je nekome “baš to predavanje bilo važno”, ali to je više iznimka nego pravilo.

Vjerujem da smo ove godine napravili još kvalitetniji posao po pitanju izrade WinDays weba,tako da bi nominirati predavanje trebao biti više nego jednostavan zadatak (naravno pod uvjetom da ste sve potrebno već ranije pripremili). Neke nedoumice po pitanju smjera (tracka) ili pak razine (levela) predavanja uvijek ostaju,a njihovo razjašnjenje možete potražiti u mom prethodnom blog zapisu.

Eto, sve znate, ideja zasigurno imate, ostalo je još samo nekoliko dana i nominacijski će proces doći u svoj drugi korak. Vjerujem da ćemo i ove godine imati iznimno kvalitetan sadržaj konferencije, a uistinu ćemo se potruditi da pozovemo najbolje od najboljih. Ako vam, slučajno, predavanje ne bude odobreno, nemojte očajavati, bit će prilike sljedeće godine!

P.S. Pouzdano znam da većina potencijalnih predavača pred sobom ima buran “nominacijski” vikend pa sretno! J